Vinkit esiintyjän valintaan

Vinkit esiintyjän valintaan

Vaikka korona-aikaan esiintymiset ovat olleet hyvin harvassa, olen huomannut mielenkiintoisen ilmiön: yhä useammin satsataan pienissäkin juhlissa laadukkaaseen musiikkiesitykseen. Osallistujamäärä on ollut tiukkojen rajoitusten vuoksi hyvin pieni, mutta laulaja omalla säestyksellä on sopinut mukaan, turvaetäisyydet mielessä pitäen. Erityisesti siunaustilaisuuksissa, kun omaa väkeä on ollut koolla hyvin vähän, eikä virsien laulu suuren surun keskellä ymmärrettävästi usein luonnistu, on ammattimainen lauluesitys tuonut juhlavan ja arvokkaan lisän tilaisuuteen. 

Aineeton lahja on tänä päivänä useimmille paras vaihtoehto. Mummon synttärit, häät, yrityksen merkkipäiväjuhla… Oli tapahtuma millainen hyvänsä, saa musiikkiesitys aina iloisen vastaanoton, varsinkin kun tilaaja voi vaikuttaa esitettävään tyylilajiin ja ohjelmistoon sekä toivoa omia suosikkikappaleitaan. 

Eeva Saarenpää varkauden Kesäklassinen

Mitä tulee ottaa huomioon kokoonpanoa valitessa?

Olemme kaikki tottuneet jo pitämään kokoontumisrajoitukset mielessä. Tärkeä tekijä on myös fyysinen tila, jossa esiintyminen tapahtuu. Yksi esiintyjä ei vaadi isoa nurkkaa itselleen ja soittimelle, mutta jousikvartetti tai bändi huomattavasti enemmän. Muusikoille täytyy laskea vähintään 1 m²/hlö. 

Lisäksi tulee ottaa huomioon tilan ja musiikin tyylilajin vaatima äänentoisto. Klassinen jousikvartetti laulajan kanssa ei välttämättä vaadi äänen vahvistamista (tilasta ja osallistujamäärästä riippuen), mutta pop-bändi tai kosketinsoittaja tarvitsee. Ammattimaiset esiintyjät tuovat paikalle oman tekniikkansa ja laitteensa, mutta sähköä tietysti tarvitaan paikan päältä.

Mikä kokoonpano tilaisuuteen sitten sopisi?

Laulaja omalla säestyksellä on erinomainen valinta kaikenlaisiin ”pienemmän porukan” tilaisuuksiin. Tunnelma säilyy intiiminä, mutta juhlavana. Yhden esiintyjän tilaaminen on aina edullisin ja yksinkertaisin vaihtoehto, ja mutta laadusta ei silti tarvitse tinkiä.

Duo on erittäin toimiva kokoonpano jo hieman isommissa tilaisuuksissa. Laulu-piano-duo varsinkin klassisella ohjelmalla (kappale-esimerkkinä Schubertin Ave Maria) on juhlava vaihtoehto esim. vihki- tai siunaustilaisuuteen. Poppia soittava Muina Naisina Duo taas nostattaa tunnelman taatusti kattoon, oli sitten kyseessä kotikonsertti, synttäribileet tai yritystilaisuus.

Vinkit esiintyjän valintaan. Varkauden Kesäklassinen, Eeva Saarenpää

Jos haluatte satsata tilaisuuteenne viimeisen päälle, on jousikvartetti mielestäni kaikkein juhlavin ja arvokkain vaihtoehto. Mikä sen juhlavampaa, kuin häämarssi jousikvartetin soittamana! VKK-jousikvartettimme soittaa niin klassista musiikkia kuin poppiakin, jolloin sovitukset päivän hiteistä ovat tuoreita ja erityisiä. Laulajaa säestäessään jousikvartetti omaksuu erilaisen pehmeyden ja kokonaisuudesta tulee todella vaikuttava.

Esiinnymme pääasiassa Keski-Suomen ja Savon alueella, mutta lähdemme mielellään kauemmaksikin. Kontaktiverkostoni on laaja, ja mikäli valmiista projekteistani ei löydy mieleistäsi vaihtoehtoa, räätälöidään yhdessä sopiva ratkaisu! Toivoit sitten bändiä, laulu-kitara-duoa tai jotain muuta, ota rohkeasti yhteyttä ja tuumitaan! Voit myös pyytää tarjousta musiikkiteatteriesityksistä.

Close
Bk to Top