Elokuvamusiikkikonsertti Kangasniemellä

Elokuvamusiikkikonsertti Kangasniemellä

Tangokuningas Tommi Soidinmäen kanssa olemme suunnitelleet leffa- ja näyttämömusiikkiteemaista konserttia jo useampaan otteeseen, mutta aina syystä tai toisesta projekti on siirtynyt. Nyt aika oli otollinen ja pääsemme aloittamaan kokonaisuuden rakentamisen tässä On stage! -konsertissa parilla yhteisellä kappaleella. Yhteinen pitkä elokuvamusiikkikonsertti järjestetään näillä näkymin ensi vuonna.

Elokuvamusiikkikonsertissa kuullaan myös duettoja.
Eeva Saarenpää ja Tommi Soidinmäki. Kuva: Jone Matilainen

Sunnuntaina 3.10. klo 15 Kangasniemi-salissa kuultava On Stage!-elokuvamusiikkikonsertti on monen asian summa ja tämä konsepti onkin muhinut mielessä jo siitä saakka, kun muutimme Kangasniemelle. Saimme yhdistettyä tähän (työnimellä ”oppilaskonsertti”) projektiin tärkeimmät intohimoni musiikin saralla: elokuva- ja näyttämömusiikin, kokemuksien tarjoamisen oppilailleni sekä musisoinnin yhdessä heidän sekä huippuammattilaisten kanssa.

Ajatuksena oli, että oppilaani pääsisivät kokemaan, millaista on esiintyä konsertissa bändin kanssa. Idea lähtikin sitten rönsyilemään, ja päätin yhdistää mukaan leffamusiikki-teeman sekä yhteistyön VKK-jousikvartetin kanssa. Olemme oppilaideni kanssa treenanneet pitkin vuotta teeman mukaisia biisejä ja valmistautuneet henkisesti konsertissa esiintymiseen. Lopullinen päivämäärä vahvistuikin hyvin pikaisella aikataululla, joten liikaa ei ehdikään jännittää!

Reilun tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan kappaleita mm. teoksista Phantom of the Opera, A star is born, Casino Royale, Moulin Rouge, Twilight sekä Myrskyluodon Maija. Ohjelmassa on sooloja ja duettoja sekä myös pelkän orkesterin esittämiä kappaleita.

Jazz-laulaja Eva Vikman tulkitsee konsertissa pari elokuvamusiikkisävelmää jousikvartetin säestyksellä.

Tommin lisäksi olen saanut mukaan esiintymään muitakin rakkaita ystäviäni. Uuden polven raikas ja lahjakas jazz-iskelmä-laulajatar Eva Vikman tulkitsee konsertissa VKK-jousikvartetin säestyksellä pari kappaletta. Lisää kvartetin huippumuusikoista Johanna ja Kalle-Pekka Koponen sekä Jussi-Matti Haavisto ja Markus Hallikainen voit lukea täältä. Pitkäaikainen säestäjä-ystäväni Risto Sojakka soittaa konsertissa pianoa. Muut Stage-bändin muusikot ovat Kangasniemen paikalliset lahjakkuudet Joni Romo (rummut), Manne Karjalainen (kitara) sekä Pekka Siitari (basso).

On stage! -elokuvamusiikkikonsertti järjestetään sunnuntaina 3.10. klo 15 Kangasniemi-salissa. Liput 20 €, varaukset Irene Spännäri 040 596 4692.

VKK-jousikvartetti säestää elokuvamusiikkikonsertissa. kuva: Esa Orre
Close
Bk to Top